Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

17. 9. 2012 9:05
profesionální pěstoun?

Tak ono je sice hezké že pěstoun bude brát 8 000, ale to předpokládám měsíčně. Ale tady je zádrhel, jestli fungovat jako náhražka kojeneckého ústavu. Tak třeba jen na pár týdnů, možná i jen na. pár dní - přinejhorším i jen přes noc (když se třeba rodičům něco stane). Náklady budou skokově vysoké. Sociálka zavolá "vezeme k Vám děťatko", tak to když vyrazí pěstouni na nákup aby pro něj měli, plenky,Sunar .dupačky..tečka tečka tečka..(damy vědí), tak tam můžou nechat třeba 2-3 tisíce. A za pár dní (dejme tomu 5) si to dítě zase sociálka může odvézt.-a pěstouni dostanou 1333 Kč..

Druhá věc je,v jakém režimu tedy budou ty rodiny existovat aby jim mohla sociálka kdykoliv zavolat - vezeme k Vám dítě (ve věšině oborů se za pohotovost, i doma platí).Jestli budou ochotny jen léta žít v podmíněném stresu, kdykoliv může zazvonit telefon a přivést dítě-ale taky ten telefon po léta zazvonit nemusí (když bude pěstounů přebytek),takže se jejich poslání nenaplní

0 0
možnosti
MZ

madlen68

17. 9. 2012 21:37
Re: profesionální pěstoun?

pletete se, profi pěstoun bude brát 20 000,-/ měs. hrubého, bez ohledu na to, zda má či nemá zrovna v péči dítě. 8000,- hrubého je pro dlouhodobého pěstouna, který se stará o dítě pořád x let. Profi pěstouni budou přijímat děti podle klíče -  děti 0-3, 3-6let ( orientačně ), takže budou stále připraveni na stejný věk dítěte. Pronlém je v tom, že profi pěstouni nejsou a dlouhodobí pěstouni nemají srovnatelné podmínky, byť náročnost je stejná, někdy větší.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Být pěstounskou mámou znamená - být stále na stráži a připravena na cokoli.http://pestouni-pestounum.webnode.cz/