Diskuse

Pěstounský trenažér aneb průvodce pěstounskou péčí pro začátečníky.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ze těch pár let co jsem pěstounka a stýkám se s přáteli, kteří mají děti v rovněž v pěstounské péči nebo v adopci, musím konstatovat, že do obou forem náhradní rodinné péče opravdu přichází podobné děti. Hlavní rozdíl je v tom jestli jejich rodiče souhlasí a nebo nesouhlasí a adopcí. Často se stává, že do adopce jdou dvě nejmenší děti z početnější sourozenecké skupiny, protože o takové je zájem. Ostatní putují do DD a když mají štěstí, tak následovně k nám do pěstounských rodin. Do adopce jdou děti menší, což sebou přináší taky určitá rizika. U sedmiletého dítěte už vidíte, že něco není v normě. U kojence nebo batolete to máte po čase jako nemilé překvápko. A nebo taky ne. Je ale třeba s tím počítat.

2 0
možnosti

Co se týká biol. rodin, tak možná ano, stejně má adopt. rodič povinnost informovat dítě do cca šesti let věku o tom, že je adoptované. Ale článek je o něčem jiném.

0 0
možnosti

Jistě, ale adoptivní rodiny mají stejné problémy jako ty pěstounské.

0 0
možnosti

Ale nehrozi, ze kdyz je diteti 14 let, tak si biologicky rodic vzpomene, ze kluk uz je dost starej na corku a holka na prostituci.

0 0
možnosti

Adopce je pro vsechny zucastnene, snad s vyjimkou biologickych rodicu, lepsi.

0 0
možnosti