Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Srovnávat prarodiče, kteří si vezmou do péče svá vlastní vnoučata s dlouhodobými pěstouny, kteří pečují 24 hodin denně o cizí, často psychicky narušené nebo mentálně či tělesně postižené děti je absurdní a srovnávat rodiče vychovávající vlastní děti s pěstouny je nemožné. A závidět někomu tu prachbídnou odměnu, kterou ve finále stejně použije pro ty děti je nehorázné. Panu Komrskovi bych doporučovala, aby si vzal do pěstounské péče 2-3 takové děti, aby si to mohl vyzkoušet na vlastní kůži. Pak bych si jeho názor ráda vyposlechla. Nesmírně si cením lidí, kteří cizím dětem tuto oběť přinesou (obětují jim přece svůj normální, klidný život) a jsem přesvědčena, že jim náleží adekvátní odměna. Kolik by museli čistě teoreticky vydělat v práci za denní 24 hodinové směny.... ?

3 0
možnosti

P78a75v48e25l 69Š98m88ý28d

7. 2. 2020 12:16

Rád bych upřesnil systém jednání při připomínkování. Nejdříve se vypořádávají státní a samosprávní orgány. Potom neziskové organizace. A abychom byli korektní: Do státního vypořádávání vstoupila paní Sylva Dvořáčková za Sdružení pěstounských rodin z.s. a paní Bohunka Krejčíková za Asociaci náhradních rodin a upozorňovaly na nespravedlnost v odměňování a uznání dlouhodobých pěstounů i na další systémové nedostatky návrhu v oblasti pěstounské péče.

2 0
možnosti
JC

J49a77n46a 34C77e65r78n59a

7. 2. 2020 12:01

No, k vlastnimu diteti nedostane clovek nic. 12 tisic neni spatne, pokud pak clovek normalne chodi do prace.

0 1
možnosti
MZ

děti v pěstounské péči nejsou vlastní a mělo by zůstat na pěstounovi, jestli bude mít ještě další práci, ona totiž pěstounská péče, byť se to zdá brnkačka, je fakt fuška.

0 0
možnosti
Foto

Prosím, jak to že nejsou??? Když se všude mluví o tom, že je více žadatelů než dětí??? :-( Přece tolik lidí na děti čeká, tak co je vlastně pravda?

0 0
možnosti
JR

Vy mluvíte o osvojitelích, ne o pěstounech.

1 0
možnosti
AV

Vzít si dítě do nepříbuzenské pěstounské péče není jen o penězích. Spousta rodin je ekonomicky dostatečně silná, aby si dítě vzala i kdyby za to stát neplatil, ale proč by to dělala. Radši si za desítky tisíc koupí psa, kterého bude piplat a udělá si z něj dítě do rodiny, než by si vzala dítě do pěstounské péče.

Jinak pěstounům by pomohlo, kdyby stát změnil jejich postavení, aby mohli dočasně převzít rodičovská práva a o dítě více rozhodovat (nyní o dítěti rozhoduje jeho biologický rodič, který se o něj ale jinak nestará a naopak pěstoun, který nese zodpovědnost, o ničem nerozhoduje a musí se doprošovat biologických rodičů o svolení).

7 0
možnosti
JB

Ona je nějaká povinnost mít děti? Ono je povinné si brát dítě z dětského domova, když chcete mít psa (nebo kočku, nebo morče nebo mývala)? Někdo děti mít prostě nechce. Nemůžete je nutit. To je ohavné.

Ano, pěstouni mají mít podporu, v tom s vámi souhlasím. Ale do toho, jestli si bezdětní (ne)pořizují místo dětí něco jiného, do toho vám není ani to nejmenší. A nemáte jakékoli morální právo je odsuzovat.

0 0
možnosti
TK

Ekonomicky se děti "vyplatí" pouze pěstounům a jisté komunitě žijící ze sociálních dávek. Takže je jasné, proč vymíráme. A když už dítě nechtějí vychovávat ani pěstouni s podstatně vyšší ekonomickou podporou státu, tak proč by si lidé věšeli na krk vlastní dítě, které musí uživit sami? :-/

1 0
možnosti
RK

Zvláštní názor... Ale část z toho je za plus.

0 0
možnosti
JK

Budu zde neoblíbený, ale jaký je rozdíl mezi dítětem které žije v rodině a o které se musí starat oba či pouze jeden rodič z běžného příjmu a na druhou stranu pěstounem, který se stará o stejně staré či vyspělé dítě.

Ten příspěvek je snad určený na potřeby toho dítěte, tzn. aby mu to kompenzovalo, v případě rozvedených rodičů alimenty. A ty taky nemohou být takto extrémně vysoké.

Prostě příspěvek by neměl být brán jako příjem nebo jako práce!

Ženská na rodičáku má kolik, cca. 7 tis.? a s tím musí taky vyjít. a když je dítě větší tak šupajdí do práce.

Jak vypadá typický den, myslím že dítě 8 hodin spí, 8 hodin je ve škole či kroužcích a 8 hodin je s pěstounem/rodičem.

Netvrdím a nemyslím, že je to bez jakýchkoliv zásluh toho pěstouna, ale sociální nepoměr by také neměl být.

3 4
možnosti
TP

Jenže vy si pletete osvojení dítěte a tedy výchovu svého a výchovu pěstounskou, která děti vychovava cizi místo dětských domovu. A v tom dětském domove stoji jedno dite ctyricet tisic mesicne, tak proc ma pestoundelat stejnou práci za ani ne tretinu peněz, když to dite vychovava kvalitněji.

9 0
možnosti
BH

Může mi někdo vysvětlit proč se platí příbuzným pěstounská péče zejména když jsou všichni stále ve stejném bytě. Prostě ať dostanou co rodině náleží, případné sirotčí apod.

Také je potřeba dělat místní šetření s možností dávku odebrat nebo v mimořádném případě poskytnout mimořádnou.

8 0
možnosti
MZ

naprosto souhlasím, v případě příbuzenské pěstounské péče (raději bych viděla termín příbuzní pečující) je potřeba oddělení od nepříbuzných pěstounů a změnit financování. stát musí zajistit, aby prarodič uživil svá vnoučata, ale odměňovat je za výchovu vlastních vnoučat, vlastní krve, je nesmysl.občanský zákoník říká, že prarodič má ke svým vnukům vyživovací povinnost.

3 0
možnosti

Toto je velmi smutné téma. Hlavně, že vše pro dítě. Zainteresovaní by si laskavě měli spočítat ten rozdíl mezi ústavem a pěstounskou péčí. A tím nemyslím jen finanční stránku.

Paní ministryně MPSV už by potřebovala mít dítě, aby konečně věděla, o čem vlastně mluví. Někdy je jí děs poslouchat.

Před Vámi smekám, paní Zemanová.

6 0
možnosti
BH

Prosím dotaz neznalé. Kolik se odvádí daň z 12 000,- hrubého a jak jí příbuzenští pěstouni spoluobčané odvádí?

0 0
možnosti
PD

jako z každého jiného příjmu...vypláci ji uřad práce, provede srážky záloh, vystavite potvrzení o zdanitelném příjmu a poplatník si to zahrne do svého dańového přiznání

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Být pěstounskou mámou znamená - být stále na stráži a připravena na cokoli.http://pestouni-pestounum.webnode.cz/